3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Evil Eye Väggdekoration

  • 395 kr

Så vacker väggbonad med onda ögat. Virkat i fin blå färg. Ursprungsland: Grekland, egen kontakt. Storlek: Hela 20cm, Ögat är 9cmVikt: 153gMånga konsti

Dela

Så vacker väggbonad med onda ögat. Virkat i fin blå färg. 

Ursprungsland: Grekland, egen kontakt. 

Storlek: Hela 20cm, Ögat är 9cm

Vikt: 153g

Många konstiga och underbara kulturer, myter och traditioner finns i världen. En av de mest populära omger legenden om det onda ögat.

Det är mycket troligt att du har stött på det onda ögat någon gång i ditt liv - oavsett om det är i målningar, berättelser, smycken eller kulturer. Men vad är meningen bakom det onda ögat? Den här artikeln kommer att utforska ursprunget och innebörden bakom det onda ögat, inklusive en inblick i hur det används i modern tid.

ONDA ÖGAT BETYDELSE: VAD BETYDER ÖGONSYMBOLEN?
Det onda ögat är en förbannelse från den grekiska kulturen som har passerats genom många decennier och som fortfarande existerar idag. Den säger att när någon är avundsjuk på dig, kommer de att ha makten att ge dig en "ond blick" och skicka otur din väg.

På grund av denna övertygelse är skydd från det onda ögat något som många människor aktivt sökte efter. Det är därför, i dagens tider, människor använder onda ögonsmycken som en symbol för skydd mot otur.

DET ONDA ÖGETS URSPRUNG
Enligt en folklorist som heter John Roberts tror cirka 40 % av världens kulturer på någon form av det onda ögat. Det nämns det onda ögat i romerska och grekiska texter, såväl som i Koranen och Bibeln. I själva verket har den onda ögats förbannelse en lång historia så långt tillbaka som 3 000 f.Kr.

Även om vetenskapen har utvecklats och tiderna har förändrats sedan det onda ögat uppstod, har det alltid varit det enklaste svaret på "varför händer dåliga saker med bra människor?".