3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Halsband i Palo Santo

  • 145 kr

Är produkten slut? Bevaka och få ett mail när den finns på lager igen. 

Dela

Måtten i variationer är hur stor själva fjädern och hjärtat är. Ställbart lädersnöre med pärla längst ner.

Palo santo är ett heligt träd med ursprung i Sydamerika. Inhemska latinamerikanska kulturer har använt dess trä i traditionella helande och andliga ceremonier i århundraden.
En kusin till både rökelse och myrra, palo santo betyder bokstavligen "heligt trä", och det är ett passande namn med tanke på dess förflutna. 

När det brinner frigör det aromatiska träet citron-, mynta- och tallnoter - en uppiggande, grundande doft som tros ha ett antal fördelar.
Shamaner och healers, ofta kända som Curanderos, använde traditionellt palo santos energigivande och helande egenskaper för att rena luft, skingra onda andar och rena negativ energi. Träet har också länge använts terapeutiskt för att lindra förkylnings- och influensasymptom, depression, känslomässig smärta och andra åkommor. 

Det sägs att den upplyftande aromen av palo santo bidrar till meditation och avkoppling och att den både ökar kreativiteten och ger lycka.
Intressant nog finns dessa fördelar endast när ett palo santo-träd dör naturligt och tillåts sönderfalla i fem till åtta år. Det ger oljorna i träet tillräckligt med tid att mogna helt innan det skördas och bearbetas till stickor eller eteriska oljor.