3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Kristaller & Vatten

Vilka kristaller kan man ha i vatten?
Som en allmän guide bör du endast vattenrengöra kristaller med betyget 6 eller högre på Mohs hårdhetsskala. Du bör också undvika vatten för kristaller som har järnmalm eller koppar i sig.

Om du är lika värdefull för dina vackra kristaller som vi är, är det sista du vill förstöra dem. Det är viktigt att hålla våra dyrbara ädelstenar och gnistrande stenar rena och rensade från all stillastående energi så att de kan nynna på högsta frekvens och göra allt det viktiga helande arbetet. Vissa kristaller är bra för att rengöras med vatten, men vissa kommer inte att gilla det alls. Du vill definitivt undvika att lägga kristaller i vatten som har någon risk att spricka, rosta eller lösas upp. Vi har samlat all vår kristallkunskap (och lite till) för att sammanställa den här raka guiden om vilka kristaller som kan blötläggas och vilka som ska hålla sig torra.


Förstå Mohs hårdhetsskala

Mohs hårdhetsskala är ett smart kit som hjälper oss att förstå hårdheten hos mineraler där ute i världen. På en skala från 1-10 testas mineralerna med andra mineraler för att kontrollera stenens ytbeständighet. Genom att skrapa en sten med den andra och se vilken som orsakar skada och vilken som får skada kan den sedan ges en siffra på skalan. Längst ner på skalan har du talk och pärlor och stensalt och överst på skalan har du den okrossbara diamanten, rubinen och safiren.

Som nämnts är kristaller över 5 eller 6 i allmänhet säkra att gå i vatten, men denna skala bör inte vara den enda faktorn när det kommer till beslutsfattande. Vissa kristaller som är högt upp på skalan har andra egenskaper och aspekter som gör att de inte kan bli blöta - oavsett om det är tillägg av andra element i dem eller andra känsligheter. Oroa dig inte, vi kommer att skissa upp det här åt dig, så du har en praktisk referensguide att hänvisa till om du är osäker.


Hårda kristaller som är säkra i vatten

Alla dessa kristaller nedan slår en hög ton på Mohs-skalan och har inga andra faktorer som kan göra dem känsliga för vatten. Skölj gärna dessa ädelstenar ordentligt med vatten för en vårrengöring, lägg till dem i ditt badkar för en gudinna blötläggning, eller lämna dem till och med i ett glas H20 för att göra ett magiskt kristallelixir.

Agat

Denna sten återbalanserar kroppen och bringar sinnet och själen i harmoni. Olika sorters agat har olika läkande egenskaper men alla delar lugn och balans.

Obsidian

Obsidian är en mycket skyddande och jordande sten som tar bort dålig energi så att du kan hålla dig stabil och klar oavsett vad.

Rosenkvarts

Denna hjärtläkande pärla är strålande med mjuka nyanser av kärlek och självmedkänsla. För dem som vill föra in mer ljus i sitt liv, kommer denna pärla att vårda den atmosfären.

Rökkvarts

Säg farväl till rädslan och släpp negativt tänkande eftersom den här stenen hjälper dig att hitta känslomässigt lugn och gå vidare till positiva tankar och handling.

Jaspis

Den suveräna vårdaren är full av värmande energi för att väcka din själ, väcka dina passioner och få dina yin- och yangvibbar utjämnade.

Klar kvarts

Mästarhealern, bergkristall är en fantastisk allrounder som kommer att rengöra och anpassa alla dina chakran och hjälpa dig att hitta en plats med perfekt klarhet.

Ametist

Gör dig redo att räta ut lugnets krona eftersom denna lilafärgade pärla handlar om andlighet, anslutning och lugn. Det kan läka huvudvärk, uppmuntra sömn och låta ditt kronchakra lysa.

Aventurin

Välstånd och en känsla av inre kraft är båda egenskaper som ska stärkas av denna glittrande gröna sten. Fantastiskt för att förbättra ledaregenskaper och läka hjärtat.

Tigeröga

Kraft och skicklighet är grundelementen i denna svarta och guldbandade pärla. För dig som söker sunda gränser, starkt beslutsfattande och förbättrad intuition.

Citrin

Denna gyllene pärla är söt med solsken och är känd som köpmannens sten eftersom den ger lycka och optimistiskt tänkande.

Karneol

Kyssad av eld är karneol en mycket energisk sten kopplad till de lägre chakrana. Denna pärla är inte ett fan av saltvatten så håll den ren endast i sötvatten.


Nu kommer vi till den mjukare delen av skalan och stenar som inte bör tvättas i vatten för att bevara sin milda natur. Att utöva omsorg, medkänsla och avsikt med dina ädelstenar kommer att stärka din koppling och relation till din kristallsamling. Istället för att rengöra dessa stenar med vatten kan du använda salvia, palo santo eller använda andra kristaller som rengör naturligt och metoden med vatten utan kontakt (lämna stenar bredvid ett glas vatten utan att de blir blöta). Här är ädelstenarna som borde hoppa över på en blötläggning eller till och med en spritsande...

Labradorit

Mystisk och magisk, den här drömmarens sten handlar om intuition, läkning av tredje ögat och tillgång till högre toner av visdom.

Flusspat (guldsten)

För alltid redo att gå med strömmen, denna orörda klarhåriga pärla bär på en lugnande vibration som kan skapa ordning i kaos och stärka vår självkänsla tillsammans med renande auror och chakran också.

Azurit

Inre styrka och balans är alltid närvarande i denna kopparfläckiga blå sten. Azurite aktiverar också det tredje ögats chakra.

Kyanit

Även om Kyanite kommer spetsad i vattenenergi, har denna sten massor av renhet utan att behöva hälsa på vatten. Känd för sin känsla av stillhet, närvaro och tyst styrka.

Selenit

Gudomlig feminin energi och föryngring välsignar Selenitens ökenrosglädje. Känd för änglakopplingar och månmagi.

Apatit

En sten med ett starkt engagemang för sanningen, Apatit rensar halschakrat, väcker kreativitet och hjälper till att balansera ut yin yang-energier enligt dina behov.

Kalcit

Rensar ut känslomässig stress, väcker psykiska förmågor och hjälper dig att kanalisera din energi till sysselsättningar som passar din själ.

Lepidolite

Känslomässig balans och inre frid sitter i hjärtat av denna helande lila sten. Lös upp blockeringar, läka gamla sår och vårda din känsla av självacceptans.

Celestite

Denna änglasten aktiverar de högre chakrana och ger dig en underbar mild upplyftande energi.

Akvamarin

Full av flödande och renande energi, lockar denna blågröna pärla dig att gå in i acceptans, tala din sanning, stärka ditt förtroende och släppa det som inte tjänar.

Hematit

Stark och skyddande, Hematite återställer styrkan och håller din cirkulation i fint flöde. En blodsten som grundar och skyddar, du känner dig bunden och redo att stå högt.

Kunzite

Kärlek och hängivenhet och gudomlig hjärthelande kan hittas i den vackra blekrosa stenen Kunzite. Full av höga vibrationer, Kunzite röjer vägen för dig.

Gips

Mjuk och söt, Gips är utmärkt för att hjälpa till att övervinna gamla vanor, gå från stress till lugn och lära sig att sätta sunda gränser.

Svart turmalin

En sväljare av negativa energier och full av starka jordningskrafter, denna bläckaktiga sten kan hålla oss våldsamt skyddade och fulla av liv.

Pyrit

Öka din maskulina energi, förbättra lunghälsa och höj dina nivåer av optimism med denna rika och underbara guldklimp.

Månsten

Mogen med feminin energi och för alltid redo att hjälpa oss acceptera cykliska förändringar, Moonstone är magi för nya början, övervinna PMS-problem och öka fertiliteten.

Halite (bergsalt)

Öppna hjärtat, läka gamla sår och rensa ditt utrymme från elektromagnetisk smog och dåliga vibbar med denna mjukt rosa pärla.

Lapis lazuli

Kreativitet och klarhet finns i denna stjärnbelysta pärla i blått och guld. Lapis är en vaggvisa för högre tänkande, för att få tillgång till inre visdom och för att uttrycka känslor och känslor.

Turkos

Cool och ren i energi, turkos hjälper dig att känna dig lugnad och stöttad. Det stärker också immunförsvaret och främjar positivt flöde.

Amazonit

Lugna ner ditt nervsystem och utnyttja universell kärlek med denna milda och harmoniska hoppsten.

Angelite

Känn dig hel och helad med Angelites kärleksfulla energi. En verkligt lugnande sten, Angelite kan hjälpa till att balansera överväldigande och ge dig en fridfull närvaro.

Malakit

Absorberar negativa energier och aktiverar chakran – speciellt hjärtat. Malakit är mycket mjuk och enormt giftig i vatten. Håll den långt från vatten och rör inte vid något vatten den har varit i.