3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Blå Kalcit Handsten

  • 195 kr

Ursprungsland: Madagaskar Vikt: 140-170gVarför du ska använda blå kalcit: Blå kalcit är en mycket kraftfull sten när det kommer till att lugna oc

Dela

Ursprungsland: Madagaskar 

Vikt: 140-170g

Varför du ska använda blå kalcit: 

Blå kalcit är en mycket kraftfull sten när det kommer till att lugna och slappna av den känslomässiga kroppen.
Denna sten är känd för att lugna känslor och erbjuder mentalt och eteriskt skydd.
Blå kalcit är mycket skyddande när det kommer till ens aura, och erbjuder mycket starka transmutationsenergier. När du bär blå kalcite fungerar den som en svamp och absorberar all energi som kommer till dig. Det filtrerar bort de negativa vibrationerna och omvandlar dem tillbaka till hög positiv energi.

Blå kalcit har många positiva effekter för alla som lider av ångest eller depression. Blå kalcits kraftfulla blå strålar lugnar och slappnar av nerver. Dess lugnande effekter på sinnet gör att användaren kan tänka på känslomässiga situationer med ett mer jämnt huvud. Genom att göra detta öppnar Blue Calcite upp en starkare kommunikationskanal mellan dina tankar och känslor.

Kalcit, som finns i dussintals färger, är en form av kalciumkarbonat, som är det mineral som utgör krita.

Medan dess namn kommer från det tyska ordet calcit (som betyder kalksten) och kom i användning relativt nyligen, i den antika världen, grupperades kalcit tillsammans med gips och kallades "alabaster" för sin ljusa, mjölkaktiga färg.

Den största biten som någonsin hittats upptäcktes på Island, men kalcit finns över hela världen.

Det är en av de vanligaste delarna av den sedimentära stenen och förekommer till och med i skalen på havsdjur. Under andra världskriget användes den för pistolsikte, på grund av dess lättillgänglighet.