3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Fancy Jasper Hjärta

  • 145 kr

Fancy Jaspis historiaJaspis är en ogenomskinlig kalcedon som finns i en mängd olika färger. Fancy jaspis är känd för sin läckra färgpalett av lila, syrener, krä


Dela

Fancy Jaspis historia

Jaspis är en ogenomskinlig kalcedon som finns i en mängd olika färger. Fancy jaspis är känd för sin läckra färgpalett av lila, syrener, krämer och grönt blandat tillsammans. Själva termen "jaspis" kommer från det grekiska ordet iaspi, som betyder "fläckig sten". Jaspis är en ädelsten som har använts över hela världen. De gamla prästerna i Egypten ristade jaspis till vackra smycken medan minoerna använde jaspis för sälar. Medan jaspis är allmänt tillgänglig idag, var ädelstenen en gång uppskattad som en värdefull sten.

Fancy Jasper metafysiska egenskaper

Jaspis, i alla dess former, anses vara en kraftfull helande sten. Jaspis betraktas som en ädelsten som ger en känsla av välbefinnande, vilket förstärker den känslan. Också en sten av mildhet och avkoppling, fancy jaspis rika färger blandar och kompletterar varandra så väl för en fullständig känsla av helhet. En annan fördel med fancy jaspis är dess förmåga att fokusera bäraren på här och nu. I metafysiska föreställningar hjälper fancy jaspis människor att oroa sig mindre för framtiden eller ta itu med tidigare skuld. Fancy jaspis förknippas främst med rotchakrat och de astrologiska tecknen Väduren och Skorpionen.