3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Rökkvarts, Klot

  • 195 kr
Dela

Ursprungsland: Brasilien 

Storlek: 3,5cm

Medan rökkvarts strösiga nyanser kan hittas utspridda över hela världen, framför allt i Brasilien - anses denna pärla faktiskt vara Skottlands nationalsten. Rökkvarts har en lång historia med kelterna som sägs först ha utvunnit detta stycke magi i de vilda Cairngormbergen som sträcker sig som en drake tillbaka över det ljung- och torvfärgade höglandet. Kelterna föll hårt för den ljusa silverstenen som de kallade Morion. De skulle till och med arbeta in pärlan i sin dagliga klädsel – skapa Smoky Quartz-nålar för sina kiltar och broscher att bära på bröstet. Det var inte bara kelterna som föll för snittet av rökkvarts, det antogs och firades också av maoristammar i Nya Zeeland och fick smeknamnet Ländens sten (Piedra de Hijada) i Spanien.

En blick på rökkvarts och du förstår hur den fick sitt namn. Den silverrökliknande färgen orsakas av naturlig bestrålning av denna speciella variant av kvarts kiseldioxid. Dess hårda jordningsegenskaper kommer från det faktum att den består av alla jordens rikaste gåvor – lera och lera och jord och aska samlas för att blandas i Smoky Quartz facetter. Precis som att kruka ett frö i den rikaste komposten, med rökkvarts i närheten kan du förvänta dig att dina rötter kommer att frodas

Smoky Quartz kommer med en lång lista med helande egenskaper som sammanflätar kropp, sinne och själ. En av dess största styrkor är det faktum att det är en härlig jordsten, alltid redo att hålla dig ansluten till här och nu utan att falla nedför den hala sluttningen av överväldigande. Smoky Quartz är som ett stort djupt andetag. Det vårdar och neutraliserar och får dig att känna dig trygg och säker oavsett vad.

Fysiska läkande egenskaper

Som en av världens fantastiska absorbenter är Smoky Quartz ett utmärkt verktyg att ha i närheten för att suga upp all EMF-smoggen. Om du är någon som är känslig för effekterna av elektromagnetisk smog, var då inte rädd – din Smoky Quartz-kristall är här för att torka upp allt och lämna dig skyddad och klar från topp till tå. Det fungerar också genom att blockera geopatisk stress. Smoky Quartz är en lång djup tonic för dina nerver, den löser flimrande tankar som leder till ångest och inbjuder dig istället att sitta i lugn kontemplation och utan rädsla. Vi vet alla att rädsla och ångest har en direkt inverkan på kroppen, och Smoky Quartz ser till att den spänningshuvudvärken inte finns längre och att din sömn är mjuk och rik och ger dina fysiska celler tid att läka. Som nämnts är rökkvarts också en bra sten för dem som genomgår en detox. Det hjälper kroppen att absorbera det den behöver och arbetar i harmoni för att spola ut det som inte tjänar dig.

Mentala och emotionella läkande egenskaper

För dem som känner att de ständigt lever livet under ett stormmoln, är Smoky Quartz här för att förhindra att dina goda vibbar drunknar. Det förvandlar dessa desperata skyfallen till renande regn och inbjuder månens ljus att ingjuta din varelse med ljus energi och intuitiv kunskap om att du är säker och frisk. Genom att rensa bort de gamla mönstren och känslorna av toxicitet, rengör Smoky Quartz din läkning på djupet och ser till att positiva frekvenser har utrymme att nynna och frodas. Det är en härlig sten för personlig tillväxt eftersom den vill att du ska trivas. Smoky Quartz kan vara ett speciellt verktyg för att övervinna rädslor som håller dig på plats och för att uppmuntra dig att avstå från situationer som inte tjänar ditt högre syfte. Om du har känt dig fördriven i världen kan Smoky Quartz vara en fantastisk läkande anordning för att få dig att återansluta till de fysiska och andliga platserna du bor på.

Metafysiska egenskaper

Som en fantastisk sten för att rensa ut blockeringar är det ingen överraskning att höra att Smoky Quartz är rik på metafysisk magi. Även om det i slutändan är en jordsten som fungerar i fullständig harmoni för att uppmuntra ett hälsosamt rotchakra, kan de olika varianterna av rökkvarts också hjälpa till att utveckla dina andra chakran beroende på vilken typ du väljer. Alla versioner av Smoky Quartz är definitivt goda nyheter för ditt rotchakra, som arbetar för att hålla dig skyddad, jordad och redo för att ta emot en mängd positiva vibrationer. Dess energi kan också krypa upp till solarplexus-chakrat, platsen för transformation, personlig kraft och all den där vilda och underbara krigarenergin. Säg farväl till negativ energi när du välkomnar Smoky Quartz till din värld för att få tillbaka dina baschakran i balans.