3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Moldavit

  • 1 295 kr

En stor bit moldavitUrsprungsland: Dolni Chrastany TjeckienStorlek: 3cmVikt: 3,1gMoldavit är en glasartad kiselsten som kan hittas i mörkgrön färg och blågrön.

Dela

En stor bit moldavit

Ursprungsland: Dolni Chrastany Tjeckien

Storlek: 3cm

Vikt: 3,1g

Moldavit är en glasartad kiselsten som kan hittas i mörkgrön färg och blågrön. Det hör till kategorin glas och bildades av ett meteoritnedslag för 15 miljoner år sedan. Moldavite är en form av tektit och är en 5,5-7 på Mohs hårdhetsskala. Meningen med Moldavite är förvandling, förmögenhet och skydd.

Kristaller är fascinerande. Födda under de vildaste förhållanden som möjligt, anländer de ofta till vår dödliga slätt från brinnande vulkaner, skiftande stenar, svallande vågor och stjärnklara nedslag. Moldavite är inget undantag. Denna vackra sällsynta pärla kommer från ett nedslag av en meteor med moder jord. Det är en biprodukt av en annan plats och en annan tid, något som har rest långt och brett för att landa på jorden och vara med oss här och nu. Vem kunde inte bli fascinerad av denna djupgröna mystiska sten? Moldavite är en unik kristall och vi ville gräva lite djupare för att avslöja alla dessa mystiska egenskaper och för att ta reda på vilka utomjordiska energier denna glittrande gröna pärla bär med sig.

I nästan 15 miljoner år har Moldavite gjort sitt hem här på Moder Jord. Född från en meteorit som tros ha kraschat in på den böhmiska platån (AKA den moderna Tjeckien), troddes nedslaget ha varit så kraftigt att det krossade rakt igenom och in i jordens kärna och lämnade bitar av smält sten utspridda för mil. Senare härdade denna sten till Moldavite - en sällsynt skogsgrön pärla som kan hittas längs Moldau-floden. Eftersom Moldavite har varit med oss i miljoner och åter miljoner år, har det gått genom händerna på våra förfäder. Redan så långt tillbaka som neolitisk tid användes Moldavit som en lyckosten, särskilt när det kom till frågor om fertilitet. Arkeologer har hittat skärverktyg vid sidan av moldavitiska amuletter som går tillbaka till 25 000 f.Kr. ute i östra Europa. Och än i dag avgudar vi Moldavite för den magi den kan ge oss.

Det fanns också ett rykte om att Moldavite var stenen i den heliga gralen (även om det också tros vara smaragd istället). Men eftersom den heliga gralen var känd för att vara en sten som föryngrade människor och hjälpte dem att läka, är det naturligt att det kan vara moldavitiskt eftersom denna livgivande pärla också delar samma egenskaper.

Eftersom det bokstavligen föll från stjärnorna är Moldavite mycket respekterad och vördad i den andliga gemenskapen. Den har en intensiv frekvens och även när du rör den kan du känna hur energin strömmar rakt igenom. Det är en sten som verkligen drar upp ratten när det gäller att accelerera andliga och känslomässiga resor och det kan ta lite tid att vänja sig vid. Eftersom Moldavite är infunderat med jord och stjärndamm, är det verkligen en sten av förvandling och kan ta fram några otroliga förändringar hos dem som vet hur man utnyttjar dess utomjordiska energi.

Många tror att den olivgröna och jordiska energin från Moldavit skickades till oss för att hjälpa oss att stiga upp. Det går inte att förneka att denna pärla har stor energi och med stor energi kommer stora förändringar. Moldavit har en intensivt hög frekvens och det faktum gift med sina kosmiska kollisioner och dess jordiska och utomjordiska vibbar gör det verkligen till en stark sten.

Vissa människor när de håller Moldavite för allra första gången kan till och med uppleva vad som kallas Moldavite-spolningen. Den gröna ädelstenen kan avge en intensiv värme som kan skicka en stickande känsla genom kroppen och leda till att bäraren eller hållaren blir yr i huvudet, yr och får ett stort energiskifte. För vissa människor kan detta naturligtvis vara överväldigande. Moldavite kräver verkligen lite att vänja sig vid, men när du har skapat din koppling till det kan denna pärla ta dig till platser och längs stigar som du inte ens visste var möjliga.


Moldavit

1 295 kr

Moldavit

995 kr