3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Apatit Rå Bumling

  • 45 kr
Dela

Stora bumlingar i rå apatit 

Ca 300-350g

Apatit är en vacker och sällsynt sten som finns i många olika färger, inklusive grön, blå, gul och rosa. Den här unika stenen är en del av gruppen av fosfatmineraler och kan hittas i både igensatta och metamorfa bergarter. Apatit är vanligtvis inte särskilt hård, men det är en mycket vanlig mineral som används i smycken och som en komponent i keramik och glas. Apatit är också en viktig källa till fosfat, som används i gödningsmedel och i produktionen av fosfatbaserade kemikalier.

Ett av de mest eftertraktade användningsområdena för apatit är smycken. Apatit är en mycket vanlig sten i smycken och kan finnas i halsband, örhängen, armband och ringar. Apatit stenar är ofta klippta och polerade till olika former, som hjärtan, kvadrater och ovaler, för att skapa vackra smycken. Apatit är en lättviktig sten, så det är bekvämt att bära och det är också en ekonomiskt prisvärd val.

På grund av sin förekomst i många olika färger, kan apatit passa in i många olika stilar av smycken. Gröna apatiter är ofta associerade med naturen och kan vara en vacker komplement till en grön outfit. Blå apatiter är ofta jämförda med safirer och kan vara ett ekonomiskt alternativ till dessa dyrbara stenar. Gul apatit kan påminna om guld och kan vara en vacker kontrast till en mörkare outfit. Rosa apatiter är ofta associerade med kärlek och kan vara ett passande val för en romantisk present.