3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Aragonit, Kluster

  • 25 kr
Dela

Vackra små kluster i aragonit

Ursprungsland:

Storlek: ca 2-3cm

Vad är aragonit?

Aragonit är ett mineral som består av kalciumkarbonat. Det bildas vanligtvis i avlagringar av varma källor eller stalaktiter och finns i färglösa ortorombiska prismor. Det kan också hittas som kantar skalen på blötdjur. Aragonit är en 3-4 på Mohs hårdhetsskala. Meningen med Aragonite är stabilitet, sanning och uppfattning.

Aragonit har alltid varit en fascinerande pärla. Dess greniga klungor och stjärninspirerade former bara osar av jordisk energi. Aragonit verkar glida under radarn jämfört med de mer välkända stenarna, men denna pärla har kraften att vara en solid legend i din flock. Efter timmars djupdykning i den djupare innebörden av Aragonite är vi övertygade om att denna värmande, stabiliserande sten är ett måste för alla som behöver komma på fötter igen.

Om Aragonite inte är din imponerande sten, ta en titt på vår viktiga guide till helande ädelstenar och hitta kristallen som kallar på dig.

Aragonit är en gammal grundsten och det kan vara därför den innehåller så mycket djupt rotad jordenergi. Den hittades först av mänskliga händer i floden Aragon som sveper genom Spanien - en antydan om hur denna sten fick sitt namn. Det bryts också i Marocko, Österrike, Frankrike, Italien, Storbritannien, Namibia, USA och Mexiko. Det finns ett par olika sätt som Aragonite blir till. Den blommar antingen ur varma källor eller stalaktiter - flätar sig som grenar och ger den smeknamnet järnblommor. Eller det finns i fodret på blötdjursskal som är instoppade med pärlemorbeläggningen och ger skalet en pärlemorfärgad skönhet. Det är också vanligt att hitta i form av stjärnhopar som har sin egen betydelsefulla betydelse. Aragonitstjärnhopar har en exceptionell jordningskvalitet och fångar verkligen den stabila Aragonit-innebörden som stenen är så älskad för.

Så småningom kommer Aragonit att bli kalcit om det lämnas vilket betyder att det också delar potentialen för dessa läkande egenskaper. Aragonit är fascinerande i denna form eftersom det i huvudsak bevarar och skyddar gamla fossiler genom att stabilisera dem. Denna atmosfär är mycket i linje med Aragonites underverk, eftersom det handlar om att hålla oss anslutna till vår äldre jord också.

Aragonit finns vanligtvis i färglösa nyanser, men det finns andra varianter som var och en har sina egna helande element också. Blå Aragonit är en sten av mjukhet och kan hjälpa till i tider av känslomässig övergång. Gul Aragonit är rik och full av värmande energi som kan mala ner dig och få dig centrerad i dina lägre chakran. Vit aragonit förbinder roten med kronan och uppmuntrar dig att ta ansvar för dig själv.

Aragonitens koppling till naturen är djup. För dem som har svävat i det andliga rummet för länge eller för dem som har förlorat sin kontakt med världen under sina fötter, drar denna sten dig upprätt och håller dig stadig och stabil oavsett vad. Först när vi är anslutna till här och nu och kan stå emot förändringens vindar kan vi visa upp oss för oss själva och andra och frodas till vår fulla potential.

För dem som känner att deras mentala hälsa och hormoner är överallt, kan Aragonite vara tonicen för att få dig i balans. Det är fantastiskt för att smälta bort känslomässig trötthet och överladdad ilska som dröjer kvar i kroppen. När vi blir av med de kvardröjande stressfaktorerna upptäcker vi att vår kropp följer efter. Plötsligt kan vi sova bättre, spänningshuvudvärk lättar och våra muskler känns inte så hårt sårade och bundna.

Det är också en levande vårdande sten som kan ge värme till extremiteter - perfekt för dem som alltid känner sig låsta i kylan. Genom att väcka dessa rotchakran bygger det på energi, vitalitet och uppmuntrar kroppen att läka snabbare. Aragonit sägs vara en fröjd för att hjälpa kroppen att hantera nervskador, brutna ben och alla åkommor som stör ditt naturliga flöde och harmoni.