3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Blueberry Azurit Boll

  • 195 kr

Är produkten slut? Bevaka och få ett mail när den finns på lager igen. 

Dela

Även känd som Rocky Mountain Blueberries. Dessa är konkretioner av Azurite. Storlekarna sträcker sig från mycket liten (mindre än 1cm) upp till 2cm som dessa är. Vissa har kristallcenter men de flesta har inte. Många av dem klarar en polering men inte alla

Konkretion (från latinets concretio= förtätning) är en hård kompakt mineralklump av annan beskaffenhet än omgivande avlagringar, och har bildats genom kemisk utfällning av mineral ur en vattenlösning i ett hålrum i stenen.

I allmänhet har det främmande mineralet bildats kring ett organiskt material som inlagrats i sedimentet och ibland går dessa även att urskilja som fossil. Konkretioner kan uppkomma av en mängd olika mineral, som kalkspat, dolomit, svavelkis eller kalcedon. Även storleken varierar från några millimeter till flera meter i diameter, och formen är även den mycket varierande.

Varför du ska använda azurit: Azurit är en av de största stenarna i världen för det tredje ögats chakra. Den har exakt de vibrationer som behövs för att väcka detta chakras energi och utveckla psykiska gåvor och krafter. Om du verkligen vill utveckla klärvoajans eller andra syn, så är azurit en ovärderlig sten att lägga till din psykiska arsenal. Den azuritkristall du lägger till din samling kommer snabbt att utmärka sig för sin styrka och eviga känsla av psykisk energi. Bland alla dina pjäser kommer du att dras till det oftare än inte när du arbetar med att växa din psykiska potential. Även stenen i sig kan inte låta bli att verka otroligt mystisk och andlig, som om den vore ett fragment av ett glömt hörn av havet. Visioner och meditativa resor som azurit kan ta dig på är dock alltför verkliga, så öva verkligen på massor av jordningstekniker som hindrar dig från att tappa dig själv och din omgivning för mycket ur sikte. Medvetenhet om din omgivning är otroligt viktig här, speciellt om du gillar att meditera eller gå in i en trans omgiven av ljus. Om du glömmer din omgivning kan detta bli lite av en kris! Gör inga misstag, azurit är en sten fylld med potential. Energierna som är låsta i kristallen kan koppla ihop vår fysiska värld med osynliga sfärer utanför vår normala räckvidd, och detta har spelat en enorm kulturell roll genom århundradena. Detta var känt i det antika Egypten, där överstepräster och prästinnor använde det i ritualer för att kanalisera gudarna.

Information: Azurite, även känd som Chessylit efter staden Chessy-les-Mines där den bröts i Frankrike, är en vacker, slående, djupblå kopparsten. Det är ett mjukt mineral med ett poröst utseende, och under medeltiden och renässansen var det det primära blåa pigmentet som användes för målning. Denna sten har uppmärksammats genom tiderna för sin vackra färg. I det antika Egypten, Grekland, Rom och Persiska riket var det mycket uppskattat - alla dessa kulturer ansåg att blått var en helig färg. Blå azurit utmärkte sig snabbt efter upptäckten av denna anledning, och fortsätter att ges mycket i form av respekt och beundran idag. En sådan distinkt färg är ändå unik per bit azurit, och du kommer att upptäcka att ingen blå azurit någonsin är riktigt lika.