3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Svart Onyx

  • 25 kr
Dela

Ursprungsland: Mexico 

Storlek: 3-4cm

Varför du ska använda svart onyx: Black Onyx är en utmärkt sten för att bli av med negativa uppfattningar. Det kommer att hjälpa dig att låta världen se en annan sida av dig. En sida som kommer att stänga av alla negativa saker som folk säger om dig.

Denna sten kommer att ge dig vägledning för att uppnå alla dina mål och att utföra dina uppgifter. Onyx kommer att dra in lycka och tillfredsställelse, och det kommer att befria dig från smärtan av dina känslomässiga sår.

Det kommer att förstärka storheten i dina gåvor. Och det kommer att ge dig den visdom du behöver för att fatta de bästa besluten.

Information: Onyx tros vara en sten av skydd och styrka. Det sägs hjälpa bäraren att hålla sig jordad och fokuserad, och ge stöd i svåra tider.

Onyx anses också vara till hjälp för att övervinna missbruk eller dåliga vanor. I allmänhet förknippas Onyx med rotchakrat, som tros vara det energicentrum som styr vår känsla av säkerhet och trygghet.

Onyx är "Saturnus pärla". Saturnus är planeten Karma, som är härskaren över den universella lagen om orsak och verkan.

Onyx är en kalcedon, som är en mängd mikrokristallin kvarts. Det bildas när kiseldioxid deponeras i lavagashåligheter. Detta resulterar i de unika band eller ränder som onyxstenar vanligtvis uppvisar.

Onyx är ofta en svart sten, men det finns också Onyx-stenar som är bruna, rosa, röda och gröna. Det finns även färglösa Onyx-stenar.
Bandet i onyx är vitt och är vanligtvis bara raka linjer. Onyxstenar färgas också ibland för att ändra eller förbättra deras färg.

Det är en utmärkt sten för snidning eftersom den har en hårdhet på 6,5 på Mohs-skalan. Namnet Onyx kommer från det grekiska ordet "onux", som betyder klo eller fingernagel eftersom venerna som finns på stenen ser väldigt ut som färgerna på en nagel.