3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Rena dina kristaller

När vi använder kristaller för energetisk healing ökar vår förmåga att upptäcka energier. Och vi lär oss snart att våra kristaller behöver healas och laddas. Kristaller samlar våra känslor, smärta och energier för att skapa en positiv plats för våra själar att sväva fria.
Varje gång vi rör vid dem, varje ord som vi talar i deras närvaro, och varje gång vi kallar på dem under en helig healing session, utför de den välsignade tjänsten att föryngra och återställa oss.
Det är därför det är så viktigt att vi gör vår del för att fylla på deras energireserver.
Att rengöra våra kristaller ger dem inte bara tillbaka energiskt liv. Det vårdar också vårt förhållande till dem, och stärker det speciella band som vi har med dessa heliga andar.
Alla kristaller gillar dock inte att rengöras på samma sätt. På samma sätt kan du upptäcka att vissa rengörings- och laddningsmetoder för dina kristaller ger bättre resonans än andra.
Så nedan har jag samlat en lista över några av de mest populära och kraftfulla sätten att rengöra dina kristaller och för att se till att alla dina kristaller förblir optimala och redo att fortsätta läka våra energiska kroppar.

Solljus:
När det kommer till rengöringsmetoder för kristaller finns det ingen mer naturlig eller kraftfullare än Solen.
Det är dock viktigt att inte överdriva det.
Generellt rekommenderas solljus på dina kristaller på högst 30 minuter.
Långvarig exponering för direkt solljus kan och kommer att blekna de flesta kristaller under loppet av månader, veckor eller till och med timmar.
Det beror på att solljuset som passerar genom dem utför en så kraftfull rengöring. Alla kristaller är arrangerade i mycket exakta geometriska mönster, vilket är det som ger dem deras fantastiska skönhet. Men när vi använder kristaller för att absorbera negativ energi, eller när vi helt enkelt lämnar kristaller för sig själva med tiden, blir dessa geometriska mönster något skymd. Ljus som passerar genom kristallen fungerar som en kam, eller sandpapper, och justerar tillbaka kristallen till sin ursprungliga design. Men precis som du inte skulle vilja kamma ditt hår i timmar eller sandpapper dina väggar i dagar, vill du inte lämna kristaller utsatta för solljus under längre perioder. Hur man utför rening med solljus.

Hitta en plats utomhus en solig dag eller ett område i ditt hus som får en hel del solljus. Förbered ditt utrymme med heliga avsikter, ljus, rökelse, mindfulness eller andra ceremoniella metoder som resonerar med dig. 
När du är redo, ställ in kristallen eller kristallerna på de ställen du har utsett och lämna dem där för att suga upp Ljusets heliga vibrationer.
Under denna tid, var mycket medveten om dina tankar och ord eftersom all din energi kommer att överföras till kristallen under denna reningsperiod. Under hela reningen, se till att rotera kristallen eller kristallerna så att hela deras yta får lika mycket solljus. När din rening är klar, välsigna helt enkelt Ljuset för dess värdefulla renande kraft och avsluta ceremonin på det sätt som känns rätt för dig.
Sol-metoden kan användas med vilken sten som helst när exponeringen för solen är begränsad till 30 minuter eller mindre. Under längre exponeringsperioder kan vissa stenar börja blekna, inklusive: 
Ametist 
Kvarts 
Citrin 
Akvamarin 
Flusspat 
Opal 
Safir 
Topas 
Turkos

Månljuset: 
För tillfällen när du behöver en exceptionellt intuitiv, feminin eller psykisk boost av energi som förmedlas till dina kristaller, kanske du vill överväga en fullmånrengöring över natten.
Månen, och särskilt fullmånen, förkroppsligar den mest gudomliga feminina energin på vår natthimmel.
Så det är bara vettigt att du skulle vilja ladda några av dina starkaste kristaller i detta unika Ljus, till skillnad från alla andra.
Metoden för en rening i fullmånen liknar solens rening.  Men för att få största möjliga kraft kommer du att vilja omfamna en hel ceremoni över natten med ljus, rökelse, astrologiska avläsningar, tarot, heliga växter eller någon annan andlig ritual som resonerar med dig. När du har bestämt dig för att utföra en fullmånerensning, bestäm när nästa fullmåne är. För det kan du hänvisa till en månfaskalender som AstroSeek eller Time And Date och notera när fullmånen kommer att gå upp den dagen också.
Ibland går fullmånen upp medan solen fortfarande skiner, andra gånger på natten. För att begränsa energin som dina kristaller får till enbart månljus, är det bäst att börja din fullmånerensning efter att solen har gått ner så att de två energierna inte kommer i konflikt.
Detta säkerställer också att kristallen får en överdriven exponering för solljus.
Så här utför du en fullmånerensning: 
Bestämd när du ska starta vid fullmåne och vilka kristaller du vill rengöra och ladda om.
Förbered en plats för dina kristaller. Se till att dina kristaller är skyddade från djur, väder och förbipasserande också.
Vid behov kan du överväga att ställa in dem i en glaslåda så att de inte skadas över natten när du är borta från dem. Men se detta bara som en extrem försiktighetsåtgärd. Vanligtvis kommer de att vara bra. Slutligen, börja din ceremoni med att sätta kristallerna på deras platser, utföra dina heliga ritualer och lämna dina kristaller för att välsignas av den uråldriga kraften i fullmånen över en natt.
Denna metod kan användas för alla stenar och är särskilt användbar för:
 Selenit 
Månsten 
Howlit 
Labradorit 
Opal 
Försiktighet bör vidtas för stenar som kan skadas i regn eller snö, såsom: Mjuka stenar, Selenit, Kyanit, Täljsten och mineraler 

Rena med vatten:

Vatten är ett annat viktigt och naturligt rengöringsverktyg som naturen ger oss. Så det är bara vettigt att bada kristaller regelbundet med rent och rent vatten.

När du använder den här metoden, försök att använda naturliga vattenkällor som källor, floder, bäckar eller sjöar för din rengöring.

En resa ut i naturen kan vara en utmärkt ritual när du förbereder dig för att rengöra dina kristaller. Dessa vattenkällor ger en orörd gåva från Moder Natur själv.

Hur man utför en renvattenrening: 

Hitta det perfekta vattnet för dina kristaller.
Häll höjder av vatten ovanpå dina kristaller och bada helt enkelt kristallerna i vattnet i en till fem minuter. 

Medan du gör detta, massera mycket försiktigt kristallerna i dina händer.
Tala böner, mantran och ha positiva avsikter i din själ under denna tid.
Detta kommer att överföra den positiva energi som behövs för att ladda dina kristaller helt.
Efteråt, ta helt enkelt en handduk gjord av naturliga fibrer och klappa försiktigt ner kristallerna innan du återför dem till deras altare eller heliga platser.
Tacka kristallerna för deras arbete och bli välsignade av deras fortsatta helande egenskaper. Vattenmetoden används bäst för hårda kristaller som.
Kvarts , Ametist, Jade, Agat, Onyx, Bergkristall och Karneol