3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Pyrit Trumlad

  • 35 kr

Är produkten slut? Bevaka och få ett mail när den finns på lager igen. 

Dela

Ursprungsland

Storlek: ca2-2,5cm

Vad är Pyrit?

Pyrit är ett järnsulfidmineral med en metallisk lyster. Den har en mässingsfärg som liknar guld, på grund av denna likhet är den också känd under namnet Fools Gold. Den kommer från det kubiska kristallsystemet och har en ogenomskinlig transparens och en skör textur. Pyrit betyder renhet och blockerar kreativiteten.

Inte allt som glimmar är guld som Pyrit bevisar med sina dyrbara nyanser och kraftfulla skyddande egenskaper. Pyritens betydelse kommer från det grekiska ordet för Pyr, som översätts till eld – ett eko av hur ljuset fångar stenens yta, eller kanske ett bevis på den starka maskulina energin och känslan av perfekt passion.

Trots sitt berömda namn är Pyrit faktiskt en jordsten rik på järnsulfid – huggen från de avlägsna delarna av Namibia, Perus mystiska hjärtan, Spaniens och Mexikos gyllene berg och Kanadas isiga avstånd. Med nyanser av blek mässing eller en rikare guldfärg är Pyrite en vacker sten som håller sig själv när det kommer till en bländande metallisk lyster. Som en hyllning till sitt namn är det en av de enda helande kristallerna som också kan slå gnistor om den slår tillräckligt hårt och har ett liknande utseende och känsla som Marcasite. Pyrite har fått smeknamnet Fools Gold, tack vare dess visuellt slående liknande utseende som ädelmetallen. Men långt ifrån dumt, alla som håller Pyrit nära sitt hjärta kommer att finna att deras personliga krafter mångdubblas.

Pyrit handlar i grunden om skydd. Det är en sten som vill skydda och skydda sin bärare på alla möjliga sätt. Oavsett om du skyddar dig från känslomässiga vampyrer eller skyddar dig från psykiska attacker, skär genom negativa vibrationer, renar EMF-smog eller helt enkelt stoppar de giftiga tankemönstren från att gå genom ditt huvud, Pyrite är alltid angelägen om att hålla dig ren. När vi kan befria oss från dessa giftiga band, upptäcker vi att livet tappar sina fasader och vi kan se rakt igenom till sanningen och leva i ljuv äkthet. Fortsätt läsa om du vill veta mer om pyritens helande krafter och skyddande egenskaper.

Om Pyrit inte slår en eld i ditt hjärta, hitta en sten som rör dig. Kolla in vår guide till väsentliga helande ädelstenar och välj en kristall som kallar på din själ.

Pyrite, också känd som "fool's gold", är en vanlig sulfid mineral som ofta förväxlas med guld på grund av sin glänsande guldfärg. Men medan guld är dyrbart och används i smycken och investeringar, är pyrite en vanlig sten som hittas i många jordarter och används främst i industriellt syfte.

Pyrite finns vanligtvis i kombination med andra mineral, såsom koppar, guld och zink, och används ofta i gruvdrift för att hitta dessa värdefulla mineral. Det används också som en källa till sulfid och i produktionen av svavelsyra.

Som smyckessten är pyrite inte lika eftertraktad som andra stenar som diamanter eller safirer, men det kan vara ett unikt och intressant val för dem som gillar sin unika guldfärg. Det är också viktigt att notera att pyrite är en mycket mjuk sten och kan lätt skadas om det inte hanteras med försiktighet.

I allmänhet är pyrite inte den mest eftertraktade stenen för smycken eller investeringar, men det är en vanlig och viktig mineral i industrin. Dess unika guldfärg kan göra det till ett intressant val för smycken, men det kräver extra vård för att hålla det i bra skick.