3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Ametist Små Cuddle Stones

  • 25 kr
Dela

Små söta cuddle stones i ametist 

Ursprungsland: Brasilien 

Storlek: ca 2cm

Information om Ametist
Ametist bildar naturliga kristallspetsar som sitter i små täta samlingar, som i geoder och kluster. Ametist förekommer även i rå bitar och trumlade samt polerade kristaller. Ametist finns i flera kombinationer och former såsom EMA-ägg, chipsarmband, mindre och stora kluster, formade kluster i halvmåne och mycket mer. De har en underbar färg och är magiska att titta på!

Med deras magiska utstrålning och deras härliga egenskaper lär detta ofta vara en favorit hos kristallälskare!

Egenskaper hos Ametist
Sägs vara en mycket lugnande och läkande kristall
Kan användas för healing
Sägs ha beskyddande egenskaper och kan ge en rogivande atmosfär
Kan skapa inre och yttre harmoni och seende
Sägs lindra missbruksproblematik och sömnsvårigheter
Kan lugna bekymmer och överaktivitet hos barn och vuxna

Ametist sägs vara en mycket läkande och spirituell kristall med grundande och rogivande energier. Ametist kan användas för healing av både kropp och själ. Ametist lär skapa en harmonisk och rogivande atmosfär med beskyddande egenskaper. Dess skyddande egenskaper sägs stå emot illasinnade avsikter genom att omvandla denna form av energi till en positiv och kärleksfull energi.

Att bära ametist med sig eller ha i sin omgivning kan ge lugnande energier, stärka ditt inre seende och skapa ett inre och yttre lugn. Ametist sägs lindra missbruksproblematik och sömnsvårigheter där den kan hjälpa dig identifiera roten av beteendet och hjälpa dig se eventuella problem där du sedan kan ta ansvar för dessa handlingar. Ametist kan även lugna bekymmer och överaktivitet hos barn och vuxna ♡

Ametist är en lila variant av mineralet kvarts som oftast kommer från Brasilien, Uruguay och Madagaskar men som finns i stora delar över världen, även i Sverige.

Ametist lär fungera utmärkt att använda för skapandet av kristallnät, kristallelixir och kristallvatten. Ametist är en tålig kristall (Mohs hårdhet 7) som kan renas och ligga i vatten. Oftast är det polerade och trumlade kristaller och stenar av ametist som läggs i vatten. Kluster och geoder kan vara vassa och är ofta mer sköra, där det i värsta fall kan lossna mindre kristaller och ska därför inte ligga direkt i vatten.

Ladda & rena Ametist
Ametist kan laddas i fullmånens ljus, täckt eller nedgrävd i sand och jord eller också på en selenitplatta. Ametist sägs även kunna ladda andra kristaller, speciellt ametistkluster. Ametist i sin tur behöver därför inte laddas speciellt ofta.

Ametist kan renas med ljud, rökelser, i salt, i jord eller också i vatten – tänk på att vara extra försiktig med dina klusters och geoder och låt inte dessa ligga i vatten. Det finns tyvärr också en möjlighet att om klusters och geoder renas med korn av salt och jord att detta kan vara svårt att få bort. Därför rekommenderar vi att rena klusters och geoder med ljud och rökelser.