3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Amazonit

  • 20 kr

Är produkten slut? Bevaka och få ett mail när den finns på lager igen. 

Dela

Chakra: Hals

Ursprungsland: Madagaskar 

Varför du ska använda amazonit: Amazonite kan hjälpa till att rena din aura. Det kommer också att fungera på att lugna alla dina chakran. Inte nog med det, det hjälper dig att balansera dina maskulina och feminina energier så att du kommer att kunna använda dem på det mest positiva sättet. Denna sten kommer att se till att dina yin- och yang-energier också är i harmoni.
Amazonite hjälper dig att uppnå klarhet i sinnet, tillsammans med Moonstone. Du kanske inte inser det, men att tänka för mycket på saker hela tiden är inte bra för dig!
Den här stenen kommer att hjälpa till att rensa dina förvirrade tankar och få dig att bättre förstå dig själv, vad som händer runt omkring dig och vad din påverkan är för människorna i ditt liv och för resten av världen.
Det är en fantastisk sten för alla som brinner för konstnärliga sysselsättningar. Det kan släppa lös den kreativa och fantasifulla sidan av dig och hjälpa dig i dina projekt och dina konstnärliga visioner.
Amazonit är också en bra sten att ha om du vill att något ska manifestera i ditt liv. Denna sten kommer att uppmuntra dig att vara modig, att förverkliga dina drömmar och att fortsätta försöka tills de gör det! Amazonit är en sten vars själva utseende verkar utstråla ett stillsamt självförtroende. Likheten med jade från Fjärran Östern har redan beskrivits, och kanske kan vara en anledning till att människor hämtar sådan inspiration från denna fantastiska sten. Sedan urminnes tider har denna sten använts för att tillverka hängen och talismaner som används för att avvärja negativitet och skydda bäraren från skada. Den skadan är lika metafysisk i det här fallet som den skulle vara fysisk – avvärja både dåliga tankar och dåliga handlingar. I vissa fall har Amazonit också använts för att skapa figurer och statyer av underbar betydelse och kulturell betydelse. Och naturligtvis har de var och en en saga att berätta, ofta med en andlig vinkel.

Information: Amazonit är en mycket gammal ädelsten som är känd för sin skönhet och helande egenskaper. Det har funnits i århundraden, och det har använts i stor utsträckning för att göra statyer, amuletter och smycken.
Stenens namn kommer från den största floden i Sydamerika, som är Amazonfloden.
Denna sten är också känd som Amazonas sten.

På grund av dess likhet med Jade, kallas Amazonite ibland också Pikes Peak eller Colorado Jade. 

Amazonit är ett silikat som vanligtvis är blekgrönt till färgen, men det finns också Amazonitstenar som är ogenomskinliga gröna, blågröna färger, gulgröna eller turkosblå.
Du kan få den som grova granitstenar eller som en tumlad och glänsande sten. Det kommer ibland att ha vita streck på dem också.
Detta ändrar eller förändrar dock inte stenens kraftfulla energier.

Amazonit bryts på olika platser i världen, särskilt Australien, Madagaskar, Ryssland, Namibia, Indien, Kanada och Brasilien. Det finns också i Virginia och Colorado i USA.


Smithsonit Aragonit Trumlad

Oops… här var det slut

Bandad Sardonyx

Oops… här var det slut