3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Citron Krysopras

  • 35 kr

Är produkten slut? Bevaka och få ett mail när den finns på lager igen. 

Dela

Citron Krysopras. Så härlig och underbar sten

Kvalite: A  
Ursprungsland: Australien

Varför du ska använda Citron Krysopras: 

Hoppfullt hjärta

Odla villkorslös kärlek och medkänsla.

Känn dig lugn, balanserad och har kontroll över dig själv.

Analysera och förstå komplex information.

Var tålmodig, förlåtande och kapabel till förändring.

Låt Citron Chrysoprase ge dig lugn!

Citron Krysopras har en söt och glad vibration, som påminner oss om att livet är bra och menat att avnjutas. Det hjälper oss att se silverkanten och göra det bästa av svåra situationer.
Det aktiverar våra psykiska gåvor och ökar vår förmåga att ta emot och förstå informationen som skickas till oss av våra andliga guider och skyddsänglar. Citron Krysopras är en underbar kristallallierad för att hjälpa oss att odla villkorslös kärlek och medkänsla, särskilt vid tillfällen då det inte är lätt att vara empatisk.
Citron Krysopras hjälper oss att lägga vårt eget ego och stolthet åt sidan, och istället se situationen ur andra synvinklar och att inse var förlåtelse och förståelse kan växa. Citron Chrysoprase hjälper oss att känna oss direkt kopplade till det Gudomliga och att lita på att vi är säkra och stöttade.
Det är anpassat till hjärtat, tredje ögat och kronchakrat och kopplat till Vädurens astrologiska tecken. Den är kopplad till elementet Storm och vibrerar till nummer 3.

Info

Citron Krysopras är en relativt "ny" helande sten som upptäcktes i västra Australien i mitten av 1900-talet.
Det ingick inte i tidiga lapidarier, texter som beskriver ädelstenar och deras krafter. Dess metafysiska egenskaper har först nyligen börjat utforskas och därför ingår den sällan i moderna lapidarier heller.


Ordet "Citron" är relaterat till "citrus" och denna pärla kallas ibland "Citronkrysopras". 
Krysopras är faktiskt en felaktig benämning men tyvärr har namnet blivit så förankrat inom ädelstens- och mineralindustrin att det är svårt att rätta till. Denna sten kallas mer exakt för Citron Magnesit.


Citron Krysopras är en form av gul/grön Magnesit, som ofta förväxlas med andra läkande stenar, särskilt vanlig Chrysoprase (Grön Kalcedony) och Serpentine (Magnesite är ett sekundärt mineral som bildas av väderbitna Serpentine bergarter). För att ytterligare komplicera saken, finns vanlig Chrysoprase och Serpentine på samma orter som Citron Chrysoprase! Faktum är att i sällsynta fall kan Chrysoprase och Citron Chrysprase till och med hittas sammanväxta!


Citron Chrysoprase finns bara i västra Australien. Aboriginal healingtraditioner inkluderar användningen av olika kraftstenar, särskilt kvarts och pärlor. Tyvärr har alldeles för många av traditionerna gått förlorade på grund av koloniseringen. Det är för närvarande okänt om Citron Chrysoprase sågs av aboriginerna som att ha några speciella egenskaper.