3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Heliotrop

  • 24 kr

Är produkten slut? Bevaka och få ett mail när den finns på lager igen. 

Dela

Fina trumlade stenar i heliotrop 

Ca 2-3cm

Chakra: Hjärta och rot

Varför du ska använda blodsten aka heliotrop: Blodstenspärlan tros ha skyddande egenskaper som motverkar alla typer av hot – från verbala till fysiska och allt däremellan.
Det anses ge vägledning och mod till dem som behöver det mest. Vissa rekommenderar att du bär den eller till och med syr den i din jacka för att ge dig styrka i svåra, okända situationer.
När det kommer till familjeband och potentiella missförstånd, kan blodsten hjälpa till att lindra dessa svårigheter och odla en vårdande miljö.
Om du saknar motivation eller tydlighet när du fattar beslut, eller helt enkelt behöver en mental boost, sägs denna sten hjälpa till att vitalisera dig och öka energinivåerna.
För ökad immunitet och skydd mot sjukdomar har blodsten använts för att stimulera immunförsvaret och bekämpa infektioner, inflammationer, förkylningar och influensa.
Det påstås också höja din intuition, stimulera drömmar och öka kreativiteten.
Ur ett mystiskt och magiskt perspektiv tros stenen utnyttja vädrets kraft. Det tros åstadkomma förändringens vindar eller regn för att tvätta bort din sorg.

Information: Blodsten, även känd som heliotrop, är en fascinerande sten med massor av betydelse. Denna mörkgröna pärla med klarröda stänk har varit eftersökt i tusentals år för sitt unika utseende och upplevda läkande egenskaper. Denna gamla sten har till och med dokumenterats i historien som att den har kraftfulla metafysiska förmågor.
Fascinerad? Ta reda på mer om blodstenens betydelse, vad den används till och andra intressanta historiska fakta om denna sten.

Blodsten är en vacker grön sten som har röda eller bruna fläckar som bildas som ett resultat av föroreningar i järnoxiden. Dessa fläckar ser ut som blodstänk, vilket ger stenen dess engelska namn. Stenen kallas också för en heliotrop och får detta namn från de grekiska orden helio, som betyder "sol", och tropos, som betyder "mot solen". Det sägs att färgen också påminner om heliotropväxter som är vända mot solen. Den fasta gröna färgen som omfattar resten av stenen tas in som ett resultat av amfibolen eller Kloritmineralerna som finns i den gröna Kalcedonen. Kalcedon är en kryptokristallin form av kiseldioxid som är sammansatt av fina sammanväxter av moganit och kvarts, de mineraler som också utgör de flesta agatstenar. På grund av dess varierande sammansättning är det gröna i blodsten inte alltid jämnt fördelat och kan ha blå eller gula streck förutom grönt.