3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Rökkvarts med svart turmalin

  • 65 kr
Dela

Stora och vackra trumlade rökkvarts med svart turmalin.

Storlek: ca 4cm

Vikt: 45-53g

Ursprungsland: Brasilien 

Svart turmalin, även känd som schörl, är en av de vanligaste och mest populära varianterna av turmalin. Den kännetecknas av sin djupa svarta färg och glansiga yta.

Svart turmalin används ofta inom smycken och prydnadsföremål, men den är också mycket uppskattad inom kristallterapi och andliga praktiker. Den sägs ha starka skyddande egenskaper och används för att absorbera och avleda negativa energier och elektromagnetiska strålningar. Svart turmalin är också kopplad till rotchakrat och anses främja jordning, stabilitet och säkerhet.

Mineralet är relativt hårt och tåligt, vilket gör det lämpligt för dagligt bruk i smycken. Det förekommer naturligt i många delar av världen, inklusive Brasilien, Afrika och USA.

Rökkvarts, även känd som rökig kvarts eller "smoky quartz" på engelska, är en brungrå variant av kvarts. Dess färg kan variera från ljus till mörk brun, ibland nästan svart, vilket ger den en rökig eller dimmig utseende. Färgen kommer från naturlig eller konstgjord strålningsexponering som påverkar aluminiumföroreningar i kristallen.

Rökkvarts har använts i smycken och som prydnadssten i århundraden. Den är också populär inom kristallterapi och andliga praktiker där den sägs ha egenskaper som skydd, jordning och rening. Den är ofta associerad med rotchakrat och används för att absorbera negativa energier och lugna sinnet.