3-5 dagars leverans / Fri frakt över 1000:- (Gäller ej live box)

Shungit Trumlad

  • 45 kr
Dela

Stora trumlade shungit

Chakra: Rot

Storlek: 3-4cm

Ursprungsland: Ryssland 

Shungit sten är en unik typ av sten som har många märkliga egenskaper.
Den är främst känd för sin förmåga att rena vatten och avlägsna farliga ämnen som klor och metaller. Dessutom sägs den ha positiva effekter på människors hälsa, inklusive att minska stress, förbättra immunförsvaret och lindra smärta. Shungit sten är också känd för sin förmåga att skydda mot elektromagnetiska fält, vilket gör den till ett populärt val för människor som är känsliga för dessa fält. Shungit är också använd i vattenreningssystem och andra tekniska användningar. Shungit stenen är en unik och mångsidig sten som är värd att undersöka om du är intresserad av att förbättra din hälsa och miljö.

Varför du ska använda shungit: Shungit är kopplat till vårt rotchakra, känt som Muladhara-chakrat på sanskrit. Detta är den energi vi associerar med att förankra oss till Moder Jord, och kärnan i både fysisk och andlig evolution. Den andliga innebörden av Shungite är en "neutraliserare".
Balansera både vänster och höger sida av din kropp, eller ying och yang. 
Det är alltså stenen för dem som vill känna mer balans i sina maskulina och feminina energier, om den ena överkompenserar den andra.
För att man verkligen ska vakna till nya nivåer av medvetande och stiga upp till de högre chakrana, kommer det mycket helande arbete som ska göras i den jordiska sfären genom vårt rotchakra. 
När du inser att du inte är din fysiska kropp, och efter att ha börjat se dig själv som en formlös, oformlig själ, släpp taget från begränsande övertygelser och negativa beteenden.
Ta avstånd från egot, och din resa till självupptäckt kommer att utvecklas. Shungite är en utmärkt sten att ansluta till som en del av din andliga praktik. 
Jag skulle föreslå att du först experimenterar genom följande meditationstekniker, innan du bär Shungite som ett halsband eftersom energin från Shungite kan vara för tung för vissa att hantera.
Detta beror på dess mycket täta och magnetiskt drande natur. Som en sten som rymmer mycket intensiv energi, som ger resonans vid en låg vibrationsfrekvens, är det bästa sättet att arbeta med Shungite att långsamt anpassa sig till dess energi, eftersom den kan vara väldigt överväldigande i början. 
De flesta kristaller måste anpassas till gradvis. På så sätt kommer du att låta dina energier anpassa sig och förstå kristallens individuella energi.
Två olika men identiska bitar av Shungite kan ge väldigt olika upplevelser beroende på deras energimässiga sammansättning och din individuella avsikt.

Information: Namnet på Shungit förklaras snabbt: det fick sitt namn från där den först upptäcktes.
I byn Shunga, i Ryssland. Termen "shungite" kan hänvisa både till fasta delar av den kolbaserade stenen och till andra stenar som innehåller skärvor eller avlagringar av shungitmineraler.
Shungite är en svart sten gjord mestadels av kol. 

Samma element som bildar både grafit och diamanter. Dess höga kolhalt är det som ger den dess distinkta ljussugande svarta färg.
Men till skillnad från grafit (den form av kol du förmodligen är mest bekant med), är den glänsande. 

Och några högkvalitativa exempel har till och med en sorts silverreflektion!
I Ryssland har Shungite en lång historia.
Tsar Peter den store, som styrde Ryssland vid den tiden, ryktas föredra att dricka vatten med shungitmineraler. Detta ledde till hans frekventa resor till Karelen-regionen i Ryssland, där Shunga ligger.
Shungites helande egenskaper har sedan dess blivit kända och populära bland lekmän såväl som tsarer!
Idag  har Shungite också hittats och bryts i andra delar av Ryssland. Nära sjön Onega och nära båda vulkanutbrottsplatserna, samt gamla kolgruvor.
De höga temperaturerna på dessa platser verkar bidra till shungitens renhet.

När det först upptäcktes kallades Shungite också för svartockra. Men det visade sig att det inte har något kemiskt samband med gula eller röda ockra ämnen.
Det är en relativt mjuk sten, och geologer har funnit att dess ursprung går tillbaka till cirka två miljarder år.
I sin rena form innehåller den naturligt små mängder fullerener.
Dessa är ihåliga kolstrukturer som bidrar till en del av shungitens metafysiska kunskap.
På grund av Shungites höga kolnivåer antar vissa forskare att det kan ha sitt ursprung i biologiska processer som bröt ner mikroskopiska organismer i forntida hav.
Dess koppling till oss, som kolbaserade livsformer, ligger till grund för dess användning som en helande sten i både magiska och vetenskapliga metoder.
Det finns en uppfattning om att Shungite kan ha positiva effekter på hälsan. Det är också därför det för närvarande är av stort intresse för det vetenskapliga samfundet.